Hoe je met een duidelijke ‘waarom’ het verschil maakt in een krappe arbeidsmarkt
07 maart 2024 

Hoe je met een duidelijke ‘waarom’ het verschil maakt in een krappe arbeidsmarkt

Natuurlijk is het goed om te weten wat je doet met je bedrijf, maar waarom doe je dat? Voor veel nieuwe medewerkers is dat nog veel interessanter, schrijft columnist Kirsten de Roo.

Hoe trek jij nieuwe medewerkers aan met jullie purpose? Met een mooie marketingtruc of een oprecht verhaal?

Waarom je bestaat, bepaalt steeds meer of mensen voor je willen werken. Zeker voor de generatie millennials en de generatie die daarna komt, wordt dat steeds belangrijker. ‘Impact hebben’, ‘de wereld een beetje beter maken’ en ‘verschil willen maken’ zijn veelgehoorde uitspraken van deze generaties.

Lees verder


Over de schrijver
Al jarenlang help ik ondernemers en leidinggevenden, maar ook HR managers, met het laten groeien van hun bedrijf, waarbij het inzetten van de juiste mensen op de juiste plek centraal staat. Samen met jou als ondernemer breng ik in kaart welke mensen je nodig hebt om jouw ambities te realiseren en wat nodig is om deze mensen vanaf dag één te binden. De een vraagt mijn hulp na een ervaring met mismatches en wil dit voorkomen in de toekomst.De ander heeft te maken met ontevreden medewerkers die zich niet op hun plek voelen, ongewenst verloop, hoge kosten of doelen die niet of onvoldoende worden behaald. Wat de aanleiding ook is, het is altijd mijn missie om jou op weg te helpen en je vervolgens de regie in handen te geven. Jou te leren hoe je de juiste mensen om je heen verzamelt, zodat je succesvol verder kan groeien met je bedrijf. Én plezier blijft houden in het ondernemen natuurlijk!
Reactie plaatsen