Personeelstekort begint bij jezelf

Kun je geen nieuwe collega’s vinden of vertrekken ze eerder dan je lief is? Dan is het tijd om het anders aan te pakken. Als je succesvol mensen wilt aantrekken en behouden, dan moet je medewerkers niet zien als een kostenpost maar als een waardevolle investering. 

Trek je niets aan van de krappe arbeidsmarkt en maak werk van het aantrekken en behouden van je collega’s:
• Vind mensen die passen bij het DNA van je bedrijf
• Reken af met vooroordelen
• Laat je niet afleiden door cv’s
• Koester je toppers 

Als je structureel investeert in je mensen, hoef je niet zo veel tijd, geld en energie uit te geven aan wervingscampagnes en het inwerken van nieuwe mensen. In dit boek lees je alles wat je kunt doen om een aantrekkelijke werkgever te worden, zodat je moeiteloos mensen kunt aantrekken en behouden.

Een van de allerbeste boeken over recruitment die ik ooit gelezen heb
Aaltje Vincent
Toegankelijk, actueel en informatief
NBD Biblion
Niet eerder las ik een boek over dit onderwerp zo gemakkelijk uit
Rob van Nes

Bijna een kwart van de mkb’ers ligt ’s nachts wakker van het feit dat ze geen mensen kunnen vinden, waardoor de werkdruk enorm toeneemt. Klanten worden teleurgesteld, collega’s melden zich ziek omdat het hun te veel wordt. Het is een grote bedreiging voor de bedrijfscontinuïteit’

Het is geen nieuws dat er krapte heerst op de arbeidsmarkt, maar deze krapte wordt door werkgevers zelf ook nog extra gecreëerd.

Want mede door het kortetermijndenken, onterechte vooroordelen en medewerkers vooral als een kostenpost worden gezien, i.p.v. als een waardevolle investering, ervaren veel werkgevers een groot personeelstekort.

Daar liggen dus nog genoeg kansen voor heel veel bedrijven.

Want als werkgever kun je echt veel zelf doen om de juiste mensen te vinden én te behouden..

En dat is precies wat je kunt lezen in mijn boek!

 

Wil jij ook een exemplaar van ‘personeelstekort begint bij jezelf’ bemachtigen? Ga dan nu naar managementboek en bestel daar jouw exemplaar.

 

Groet, Kirsten

Meer inspiratie in je mailbox?

Meld je dan direct aan voor de Kirsten de Roo nieuwsbrief. Iedere 14 dagen ontvang je kijk-, lees- en luistertips over onder andere Succesvol Onboarden en Offboarden.